Brezplačno srečanje z dr. Rankom Rajovićem

Zaradi osebnih razlogov se dr. Ranko Rajović v torek, 16. 4. 2024 ne more udeležiti srečanja.

O novem datumu boste obveščeni, če se prijavite na tej povezavi: https://forms.gle/nn88YRXoE6gmoYpp7
Kdor je že prijavljen, se mu ni potrebno ponovno prijaviti.

Na srečanju bomo skupaj z otroki pripravili različne miselne poligone ter NTC igre. Otroci se bodo igrali, starši pa boste lahko poklepetali z dr. Rajovićem ter izvedeli kaj več o NTC programu.

Srečanje je pripravljeno tako, da se v igre lahko vključijo otroci od 3. leta naprej kot opazovalci pa lahko pridete tudi z mlajšimi otroki ali sami.

Pričakujemo zelo veliko udeležbo, zato vas prosimo, da se na dogodek čim prej prijavite in v primeru, da se srečanja ne bi mogli udeležiti, tudi odjavite.

Srečanje je brezplačno, prijavite se na tej povezavi: https://forms.gle/uu7MLecAdtXKMTwf8

NTC v Modri pikici

NTC delavice za otroke od 4. do 6. leta

Elemente NTC programa vključujemo tudi v dopoldanskem času v prvi in drugi starostni skupini.

Predstavitev dr. Ranka Rajovića in NTC sistema

Specialist interne medicine, smer neuroendokrinologija. Avtor programa NTC sistem učenja, ki se izvaja v sedemnajstih evropskih državah in kar v sedmih je le ta akreditiran pri ministrstvu za izobraževanje.

Je ustanovitelj Mense v petih državah in od leta 2002 član odbora za nadarjene otroke mednarodne organizacije Mensa (predsednik 2010 – 2012). Sodelovec UNICEF-a in dobitnik nagrade mednarodne Mense (MERF – Mensa education and resarch fondation) za intelektualni prispevek družbi.

Dela na pedagoški fakulteti v Kopru. Sodeloval je na TEMPUS projektu Anglija – Slovenija. Po NTC projektu so izvedli tudi dva EU projekta (IPA CBC): Hrvaška-Črna Gora in Srbija-Romonia.

prijavi se

Termini

NTC delavnice se izvajajo skozi celo leto v 2 sklopih s premorom v času šolskih počitnic. Vsak sklop obsega 16 delavnic. Delavnice trajajo 60 minut za najmlajšo skupino (4-6 let).
Delavnice je zasnoval avtor NTC programa, dr Ranko Rajović, s svojim strokovnim timom. Dr. Ranko Rajović je docent na pedagoški Fakulteti v Kopru (Obrazovna nervozananost) in sodelavec UNICEF-ovega programa za zgodnje izobraževanje. Leta 2015 je za NTC program dobil nagrado s strani mednarodne Mense (MERF – Mensa education and resarch fondation) za intelektualni prispevek družbi.

Cilji delavnic:

  • Zviševanje nivoja intelektualnih zmožnosti vseh učencev, ki se udeležujejo programa.
  • Preprečevanje motenj pozornosti in koncentracije v šolskem obdobju.
  • Razvoj koordinacije gibanja in motorike.
  • Razvoj hitrosti razmišljanja, povezovanja in sklepanja (funkcionalno znanje).
  • Pravočasno opažanje nadarjenih učencev in podpiranje razvoja njihovih sposobnosti.

Kaj delamo na ntc delavnicah

Zgodnji razvoj in zgodnja stimulacija so ključni faktorji v razvoju otroka. Možgani se intenzivno razvijajo do sedmega, pa tja do dvanajestega leta starosti, zato se v v tem obdobju življenja s koriščenjem primernih vaj in aktivnosti pomaga otrokom, da razvijejo svoje biološke potencijale. Vsaka NTC delavnica je sestavljena tako da vsebuje elemente ki razvijajo kompleksne motorične aktivnosti, miselne klasifikacije, miselne seriacije in asociacije, razvoj divergentnega in konvergentnega mišljenja in funkcionalnega znanja. Otrok ima na delavnicah resno delo, mora razmišljati in se igrati.

prijavi se

Prijave

Prijavite se z izpolnjeno prijavnico, ki jo pridobite na informativnem sestanku ali po elektronski pošti, vaša prijava pa je popolna, ko poravnate prvi mesečni obrok.

prijavi se

Več informacij

Za več informacij lahko pišete na [email protected] ali pokličete na 031 628 138.

NTC Slovenija

CONTACT US

For more information, please contact us and we will be happy to answer all questions. We look forward to working with you.

The child's age*:
Sign up for:

Information marked with * is mandatory and we need it to ensure your participation in the selected programme and to inform you about it. We keep this data for 2 years from the date of your participation in the programme.

Please mark below whether you allow us to process the personal data you have provided above, as well as to provide you with information from time to time –invitations and notifications about news and offers (and whether you allow us to keep them for these purposes until cancellation). You can revoke the permission at any time.

I agree to be informed about news and offersI don't agree to be informed about news and offers


You can revoke the permission at any time by writing to the following email address: [email protected]. Zahtevate lahko dostop do svojih osebnih podatkov, njihovo popravo ali izbris ali omejitev njihove obdelave. Prav tako imate pravico do ugovora o obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Vprašanja ali pripombe glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko naslovite na: [email protected]. If you believe that the processing of personal data has violated applicable legislation, you can file a complaint with the Information Commissioner.