NTC center Modra pikica

NTC delavice za otroke od 4. do 6. leta

Predstavitev dr. Ranka Rajovića in NTC sistema

Dr. Ranko Rajović je specialist endokrinologije in ustanovitelj združenja Mensa Jugoslavije, danes Srbije, ki združuje ljudi z nadpovprečnim inteligenčnim kvocientom. Je tudi avtor več knjižnih uspešnic, med njimi tudi priročnikov IQ otroka – skrb staršev in Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka, in sodelavec Unicefa na področju zgodnjega izobraževanja.
Dr. Ranko Rajović je tudi avtor prilagojenega programa za vrtce in šole, imenovanega sistem NTC. Gre za sistem razmišljanja in pridobivanja uporabnega znanja, kar poteka skozi igro. NTC sistem je   razširjen že v sedemnajstih evropskih državah,  v sedmih državah je program akreditiran pri ministrstvu za izobraževanje

prijavi se

Termini

NTC delavnice se izvajajo skozi celo leto v 2 sklopih s premorom v času šolskih počitnic. Vsak sklop obsega 16 delavnic. Delavnice trajajo 60 minut za najmlajšo skupino (4-6 let).
Delavnice je zasnoval avtor NTC programa, dr Ranko Rajović, s svojim strokovnim timom. Dr. Ranko Rajović je docent na pedagoški Fakulteti v Kopru (Obrazovna nervozananost) in sodelavec UNICEF-ovega programa za zgodnje izobraževanje. Leta 2015 je za NTC program dobil nagrado s strani mednarodne Mense (MERF – Mensa education and resarch fondation) za intelektualni prispevek družbi.

Cilji delavnic:

  • Zviševanje nivoja intelektualnih zmožnosti vseh učencev, ki se udeležujejo programa.
  • Preprečevanje motenj pozornosti in koncentracije v šolskem obdobju.
  • Razvoj koordinacije gibanja in motorike.
  • Razvoj hitrosti razmišljanja, povezovanja in sklepanja (funkcionalno znanje).
  • Pravočasno opažanje nadarjenih učencev in podpiranje razvoja njihovih sposobnosti.

Termini:

Sreda, 15.30 – 16.30, Bela skupina (4 do 5 let) (samo za otroke iz Modre pikice)
Sreda, 17.00 – 18.00, Bela skupina (4-5 LET) – TUDI ZA ZUNANJE OTROKE

Cena delavnic je 35 eur na mesec.

Kaj delamo na ntc delavnicah

Zgodnji razvoj in zgodnja stimulacija so ključni faktorji v razvoju otroka. Možgani se intenzivno razvijajo do sedmega, pa tja do dvanajestega leta starosti, zato se v v tem obdobju življenja s koriščenjem primernih vaj in aktivnosti pomaga otrokom, da razvijejo svoje biološke potencijale. Vsaka NTC delavnica je sestavljena tako da vsebuje elemente ki razvijajo kompleksne motorične aktivnosti, miselne klasifikacije, miselne seriacije in asociacije, razvoj divergentnega in konvergentnega mišljenja in funkcionalnega znanja. Otrok ima na delavnicah resno delo, mora razmišljati in se igrati.

prijavi se

Ugodnosti za vse vpisane

Vsi starši vpisanih otrok imajo 20% popust na druge programe, predavanja in izobraževanja, ki jih organizirata Živa Ribičič s.p. ali Zavod Modra pikica. Za drugega, tretjega in nadaljnje otroke imamo posebne popuste.

Prijave

Prijavite se z izpolnjeno prijavnico, ki jo pridobite na informativnem sestanku ali po elektronski pošti, vaša prijava pa je popolna, ko poravnate prvi mesečni obrok.

prijavi se

Več informacij

Za več informacij lahko pišete na [email protected] ali pokličete na 040 684 566.

NTC Slovenija

PIŠITE NAM

Za več informacij nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja. Veselimo se sodelovanja z vami.

Starost otroka*:
Prijava v*:

Podatki, označeni z *, so obvezni in jih potrebujemo za zagotovitev vaše udeležbe na izbranem programu in obveščanje v zvezi s programom. Te podatke hranimo še 2 leti od vaše udeležbe na programu.

Prosimo, označite spodaj, ali dovolite, da vaše zgoraj navedene osebne podatke obdelujemo tudi zato, da vam občasno posredujemo informacije – povabila in obvestila o novostih in ponudbah (in jih v te namene hranimo do preklica). Dovoljenje boste lahko kadarkoli preklicali.

Strinjam se, da me obveščate o novostih in ponudbahNe strinjam se, da me obveščate o novostih in ponudbah


Dovoljenje lahko kadar koli pisno prekličete na e-naslovu: [email protected] ali po pošti na MODRA PIKICA – ZAVOD ZA IZOBRAŽEVANJE, Hribovska pot 17, 1231 LJUBLJANA-ČRNUČE. Zahtevate lahko dostop do svojih osebnih podatkov, njihovo popravo ali izbris ali omejitev njihove obdelave. Prav tako imate pravico do ugovora o obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Vprašanja ali pripombe glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko naslovite na: [email protected]. Če menite, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve veljavne zakonodaje, lahko podate pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.