PROGRAMI

Otrokom in staršem v popoldanskem času in ob sobotah ponujamo programe, ki jih seznanijo s pedagogiko montessori. Namenjeni so tudi tistim, ki niso vključeni v naš vrtec.

DOPOLDANSKI PROGRAMI

MINI MONTESSORI – dopoldanski program za dojenčke od 3.-10. meseca

Program je namenjen vsem staršem, ki bi radi spoznali način dela po montessori pedagogiki in celostni razvoj otroka.

Za dojenčke imamo pripravljeno posebno okolje z materiali montessori pedagogike, prikazom postavitve otroške sobe za domače okolje in prostorom za dojenje.

Na programu prejmete literaturo z opazovalnimi listi, ki so sestavni del montessori pedagogike, delavnico zgodnjega razvoja jezika in analizo ter posvet z našimi strokovnimi delavci.

V videu si lahko pogledate kako spodbudno okolje deluje na 6 mesecev starega otroka.

Program poteka v dveh terminih:

 • TOREK od 9.30-10.30 ure

 • SREDA od 10.00-11.00 ure

prijava
prijavi se!

POPOLDANSKI PROGRAMI

POS – Popoldanski program za otroke in starše v starosti 11. mesecev – 36 mesecev

Namenjen je otrokom od 11.-36. meseca starosti in s prisotnostjo enega od staršev. Posebej pripravljeno okolje z montessori materiali poskrbi za celostni razvoj otroka, bogate izkušnje in odkrivanje novih potencialov, ki se skrivajo v njih. Starši prejmejo opazovalni dnevnik, ki je sestavni del montessori pedgogike v katerega vpisujejo svoja opazovanja, naši strokovni delavci pa jim pri tem pomagajo, svetujejo in opozarjajo na posebne prelomnice razvoja.
Na programu lahko dobite tudi ideje, kaj lahko pripravite otroku doma, da bo kar se da dobro izkoristil svoje naravne potenciale.

Program poteka enkrat tedensko:

 • ob PONEDELJKIH od 16.30-18.00 ure.
prijava

POS – Popoldanski program za otroke in starše v starosti 3-6 let

Namenjen je otrokom od 3.-6. let. Program poteka v sobi 3-6, kjer je pripravljeno okolje z montessori materiali, ki spodbujajo celostni razvoj otroka (kognitivni, čustveni, socailni, intelektualni in telesni razvoj, notranja duhovnost). Otroci spoznavajo različna področja od vsakdanjega življenja, matematike, jezika, umetnosti in znanosti: biologija, geografija, zgodovina. Otroci srkajo znanje preko dela-igre z različnimi materiali in se učijo sodelovanja z drugimi otroki.

Program poteka enkrat tedensko:

 • ob TORKIH od 17.00-18.30 ure.
prijava
prijavi se!

POLETNI PROGRAMI

Montessori za bodoče šolarje

Otroci, ki imajo v predšolskem obdobju stik z montessori materiali, za vse življenje pridobijo občutke, predstave ter znanja o svetu, ki jih obdaja. V poletnem montessori programu otroke, ki niso v montessori vrtcih, seznanimo z materiali s področja zaznavanja, matematike in jezika, z namenom, da bi ob vstopu v šolo imeli boljše temelje za začetek pisanja, branja ter računanja. V času do 6 leta ima namreč otrok srkajoči um, zato koncepte števil, črk in sveta nasploh sprejema brez napora. V montessori okolju pa imamo pripravljene materiale, s pomočjo katerih otrok ta znanja praktično usvaja.
Otroci bodo v programu tudi samostojno pripravljali zajtrk, dopoldansko in popoldansko malico, organizirano je tudi kosilo, ki ga bodo sami postregli. Tako bodo spoznavali tudi področje vsakdanjega življenja, na katerem je v montessori vrtcih velik poudarek in s tem pridobili potrebno samostojnost še pred vstopom v šolo.
Svetujemo štirinajstdnevno udeležbo na poletnem montessori programu, da bo lahko otrok preizkusil čim več montessori materialov.
Program je namenjen otrokom med 4,5 in 6. letom, predvsem pa otrokom, ki gredo v jeseni v šolo.

Termini:

 • julij in avgust 2018

Cena:

 • 169€

 • Cena za dva tedna: 329€

Vključeno:

 • Zajtrk, 2 malici in kosilo

 • Uvodno predavanje pred vpisom z vprašalnikom o otroku

 • Podpora staršem v zaprti FB skupini (za vprašanja o montessori pedagogiki in informiranju o poteku programa)

prijava

Poletni NTC tabor

Po zgledu drugih NTC centrov tudi v Sloveniji letos pripravljamo NTC tabor. Ker bodo vključeni predšolski otroci, bomo tabor izvedli tako, da bodo otroci vsak dan spali doma. Namen tabora je, da otroci v strnjeni obliki spoznajo NTC sistem, ki jim bo koristil za razvoj možganov in postavlja dobre temelje za delo v šoli. Na taboru bodo otroci prisotni vsak dan od 8.00 do 16.00, sami bodo pripravljali zajtrk in malice, dobili bodo tudi kosilo. V igro bodo vključene NTC uganke in zanke, poligoni in delavnice Učenje je igra. Po kosilu bodo otroci poslušali zapletene zgodbe in iskali inovativne rešitve. Pripravili bomo tudi NTC likovne delavnice.

Program bo potekal v prostorih vrtca Modra pikica in na obeh igriščih vrtca.

Termini:

 • julij in avgust 2018

Cena:

 • 189€

 • Cena za dva tedna: 349€

Vključeno:

 • Zajtrk, 2 malici in kosilo

 • Uvodno predavanje pred vpisom z vprašalnikom o otroku

 • Podpora staršem v zaprti FB skupini (za vprašanja staršev o NTC sistemu in informiranje o poteku programa)

prijava

Poletni gozdni vrtec

V Modri pikici pripravljamo tedenski program gozdnega vrtca. Otroci se zberejo vsak dan v našem vrtcu na Mašera Spasićevi 8 in ob 8.30 odidejo z avtobusom do vznožja Rašice. V vrtec se vrnejo ob 14.00, pojedo kosilo in imajo do 16.00 še vodene in proste dejavnosti. V program gozdnega vrtca bomo vključili tudi elemente NTC in montessori. V gozdu bodo otroci pripravili dve malici in spoznavali življenje v naravi. Modra pikica sodeluje z dvema norveškima gozdnima vrtcema ter enim gozdnim vrtcem na Slovaškem, zato bomo v slovenski prostor prenašali tudi ideje iz drugih evropskih prostorov.

Program bo potekal v prostorih vrtca Modra pikica, na igrišču in v gozdu.

Termini:

 • julij in avgust 2018

Cena:

 • 179€

 • Cena za dva tedna: 339€

Vključeno:

 • Zajtrk, 2 malici in kosilo

 • Uvodno predavanje pred vpisom z vprašalnikom o otroku

 • Podpora staršem v zaprti FB skupini (za vprašanja staršev o NTC sistemu in informiranje o poteku programa)

prijava
prijavi se!

PODPORNI PROGRAMI NA SPLETU

Program – Odvajanje od plenic: Suhi v jesen

Poletje je čas, ko se veliko staršev odloči za odvajanje od plenic. Pri Modri pikici menimo, da je vsak letni čas, ki ga izberemo za odvajanje od plenic, primeren. Prav tako so nam izkušnje in način odvajanja v montessori pedagogiki pokazali, da je najlažje odvajati otroka od plenic, ko je ta v OBČUTLJIVEM OBDOBJU za odvajanje.

V svetu, ki se vrti zelo hitro, je odvajanje od plenic lahko stresno tudi zato, ker nam med tednom primanjkuje časa, ki ga preživimo z otrokom. Zato pomembno vlogo pri tem prevzema tudi vrtec. Pri Modri pikici vidimo, da je odvajanje od plenic, ki se začne v občutljivem obdobju, v katerem se tesno povežejo starši in vrtec, najbolj uspešno in najmanj stresno. Otrok čuti, da je podprt od ključnih odraslih, ki ga spremljajo v življenju in se lahko posveti svoji razvojni nalogi: raziskovanju svojih občutkov:

Starši se ob odvajanju od plenic srečujejo tudi s svojimi strahovi in občutki nelagodja. V tej točki bi radi starše podprli, zato nudimo Program Suhi v jesen.
V času programa je staršem na voljo zaprta FB skupina, v kateri se starši medsebojno podpirajo, vsak dan pa bo na vprašanja staršev odgovarjal tudi naš strokovnjak.

 • Individualno srečanje z otrokom in družino (priporočamo, 50 EUR)

 • Popoldansko predavanje za starše – v živo ali posnetek (2 uri)

 • Vprašalnik o otroku

 • Podpora v zaprti FB skupini

Članstvo v zaprti FB skupini: najmanj dva meseca z možnostjo podaljšanja, cena: 89 eur, vsak nadaljnji mesec 22 eur.

prijava

Modra knjigica – projekt branja otroku od rojstva naprej

Vpliv branja dojenčku in malčku na razvoj potencialov
Starši vemo, da je za otrokov razvoj branje izrednega pomena. Vemo, da otrok pridobi zelo veliko, če mu beremo vsak dan. Kje se torej zatakne, da večina staršev otroku ne bere vsak dan ali pa ne vedo, kako bi brali?

Živa Ribičič proučuje področje razvoja jezika že dvajset let, raziskuje ga z veliko strastjo, ki se je rodila iz nemoči, nevednosti in neznanja, ko se je kot mlada učiteljica srečala z gluhimi otroki. Frustracijo je premagala z učenjem, opazovanjem, proučevanjem in iskanjem povsem novih poti. Sedaj uči starše, kako brati čisto majhnim, nekajmesečnim otrokom, kar na svojih predavanjih tudi prikaže. Zato je zelo vesela, če se v publiki znajde tudi kakšen dojenček.
Cilj programa Žive Ribičič je vsakodnevno polurno branje, kar lahko dosežemo že pri otrokovem dobrem letu, če smo programu sledili od otrokovega rojstva naprej.

Navada druženja s knjigo je neprecenljiva, za otroka je branje izredna popotnica, ki mu prinaša razgledanost, čustveno stabilnost in napoveduje tudi kasnejšo akademsko uspešnost.

Berimo pol ure na dan vsak dan!

Enoletna članarina ponuja:

 • Inovativne rešitve za zgodnje branje dojenčkom in malčkom

 • Podporo staršem pri vsakodnevnem polurnem branju po metodi Modra knjigica

 • Podporo otroku pri zgodnjem razvoju jezika

 • Možnost razširitve osnovne članarine na paket s knjigami (vsake tri mesece prejmete na dom tri knjige po našem izboru ter ustrezne glede na starost otroka)

 • Nasveti za starše dvojezičnih otrok

 • Enkrat mesečno webinar za starše, na katerem Živa Ribičič odgovarja na vprašanja o branju otroku

Cena programa:

 • Letna članarina: 222 eur na leto (dva meseca brezplačno!) ali možnost plačila preko trajnika, kar pomeni 22 eur na mesec

Vključeno:

 • Zajtrk, 2 malici in kosilo

 • Uvodno predavanje pred vpisom z vprašalnikom o otroku

 • Podpora staršem v zaprti FB skupini (za vprašanja staršev o NTC sistemu in informiranje o poteku programa)

prijava
prijavi se!

INDIVIDUALNA SVETOVANJA IN DELAVNICE

Za zgodnji razvoj jezika po predhodnem dogovoru z Živo Ribičič

prijava

PIŠITE NAM

Za več informacij nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja. Veselimo se sodelovanja z vami.

Starost otroka*:
Prijava v*:

Podatki, označeni z *, so obvezni in jih potrebujemo za zagotovitev vaše udeležbe na izbranem programu in obveščanje v zvezi s programom. Te podatke hranimo še 2 leti od vaše udeležbe na programu.

Prosimo, označite spodaj, ali dovolite, da vaše zgoraj navedene osebne podatke obdelujemo tudi zato, da vam občasno posredujemo informacije – povabila in obvestila o novostih in ponudbah (in jih v te namene hranimo do preklica). Dovoljenje boste lahko kadarkoli preklicali.

Strinjam se, da me obveščate o novostih in ponudbahNe strinjam se, da me obveščate o novostih in ponudbah

Dovoljenje lahko kadar koli pisno prekličete na e-naslovu: [email protected] ali po pošti na MODRA PIKICA – ZAVOD ZA IZOBRAŽEVANJE, Hribovska pot 17, 1231 LJUBLJANA-ČRNUČE. Zahtevate lahko dostop do svojih osebnih podatkov, njihovo popravo ali izbris ali omejitev njihove obdelave. Prav tako imate pravico do ugovora o obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Vprašanja ali pripombe glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko naslovite na: [email protected]. Če menite, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve veljavne zakonodaje, lahko podate pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.